Crowd management door Cygno5

Festivals, grote sportevenementen, popconcertens of demonstraties in binnensteden: alle hebben ze gemeen dat veel mensen op hetzelfde moment op dezelfde plek bijeen komen. Om deze situatie veilig en overzichtelijk te houden is crowdmanagement erg belangrijk.

Crowdmanagement, ook wel bekend als crowd control, is erop gericht om mensenmassa’s en mensenstromen in goede banen te leiden. Denk hierbij aan:

●      Bewegwijzering en looproutes

●      Plannen van de hoeveelheid en plaats van bepaalde voorzieningen, zoals toiletten

●      Volgorde en plaats van optredens

●      Managen mensenstromen in tegengestelde richtingen

Dit alles om ervoor te zorgen dat mensen veilig van A naar B komen, zonder gewond te raken of in de verdrukking te raken. Heeft u interesse in crowdmanagement, of wilt u de mogelijke opties bespreken? Neem dan direct contact met ons op.

Effectief veiligheidsplan

Tijdens een event is het belangrijk dat de aanwezige mensen zich rustig gedragen en comfortabel voelen. De aanwezigheid van beveiligers, zonder dat zij actief bezig zijn, kan hier al een grote bijdrage aan leveren. Ook het aanspreken en verwijderen van zogenaamd ‘ordeverstoorders’ zorgt dat de rust bewaart blijft en er geen paniek onstaat. 

De beveiligers van Cygno5 zijn opgeleid om de rust te bewaren, of de rust zo snel mogelijk te laten terugkeren wanneer een situatie uit de hand dreigt te lopen. Snel en effectief handelen is daarbij essentieel. Daarom maken we altijd een plan op maat, zodat er voldoende medewerkers op de juiste en logische plekken aanwezig zijn.


De rol van Cygno5

Cygno5 denkt met u mee van begin tot eind:

  • Om wat voor event of situatie gaat het?
  • Welke risicosituaties kunnen ontstaan?
  • Hoeveel beveiligers zijn er nodig, en op welke plek moeten zij aanwezig zijn?
  • Welke (technologische) hulpmiddelen zijn nodig om veiligheid te garanderen?
  • Wat doen we met ordeverstoorders en waar ligt de grens? 

Bovenstaande vraagstukken bespreken we met u, zodat u een plan op maat krijgt waarmee u een ontzorgt en veilig gevoel heeft. Want daar gaat het uiteindelijk om. Zien we u binnenkort aan onze tekentafel?